Beaulieu: ABVV wil nieuwe bemiddelaar en haalt uit naar ACV en directie

het abvv wil een nieuwe bemiddelaar voor overleg bij Beaulieu
Redactie KW

De socialistische vakbond ABVV vraag een nieuwe bemiddelaar voor overleg bij textielgroep Beaulieu. Dat is vanmorgen gezegd op een persconferentie. Dinsdag nog sprong het overleg af nadat bleek dat de sociaal bemiddelaar niet aanwezig was.

ABVV verwijt het ACV dat het wél wil praten met de directie, zonder bemiddelaar. De christelijke vakbond eiste aanvankelijk nochtans ook schriftelijke garanties over de bespreekbaarheid van brugpensioen. ABVV vermoedt dat ACV en directie onderling akkoorden bedisselen, ondermeer voor de bedienden, en dat Beaulieu zo een wig probeert te drijven tussen beide vakbonden. Bij Beaulieu staan vierhonderd jobs op de helling.

“Wij willen geen resultaatsverbintenis op papier, wij willen alleen dat wat wij vragen bespreekbaar is”, zegt Donald Wittevrongel van het ABVV. “Onze eisen zijn dezelfde als die van het gemeenschappelijk vakbondsfront.”

ACV Textura wil voort onderhandelen met de directie. “We hebben die sociaal bemiddelaar niet nodig. Wij hebben dinsdag wel naar de directie geluisterd en stelden vast dat ze onze eisen ernstig nemen”, aldus Eddy Decraemer. Nadat de vakbond met de achterban eens alles op een rijtje heeft gezet, wil het ACV weer met de Beaulieu-directie om de tafel gaan zitten.

Intussen is met de bediendenvakbond (LBC) wel al een overeenkomst bereikt. “Nochtans maakte LBC aanvankelijk ook deel uit van het vakbondsfront”, zegt Donald Wittevrongel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier