Beaufort 04 uit de startblokken aan onze kust

© Jimmy Kets
Redactie KW

(UPDATE VIDEO) In Koksijde is de vierde editie van Beaufort voorgesteld die zaterdag officieel van start gaat. In alle kustgemeenten, behalve Knokke-Heist, zijn kunstwerken te zien op het strand of in de duinen en soms ook binnen. In tegenstelling tot vorige edities is uitsluitend werk te zien van kunstenaars uit de Europa. De triënnale start zaterdag en loopt tot eind september.

Aan de succesformule van de driejaarlijkse happening voor beeldende kunst aan de kust wordt niet geraakt. Ook nu weer brengt Beaufort kunst in de publieke ruimte. Bedoeling is om een breed publiek aan te spreken.

Beetje wringen

“Je kan onmiddelijk en soort van sympathie hebben voor een groot werk op het strand zoals dat van Nick Ervinck in Bredene bijvoorbeeld,” zegt curator Phillip Vandenbossche. “Maar er zijn ook werken die een beetje wringen en kritiek geven. Dat moet ook kunnen vind ik.”

Uitsluitend Europese kunstenaars deze keer en de meeste ontwerpen een nieuw werk. Alle kustgemeenten doen weer mee, alleen Knokke-Heist bedankte voor de eer.

(ND/JV)

Beaufort 04 uit de startblokken aan onze kust

Bekijk hier de reportage

Meer in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00. Gedeputeerde Gunter Pertry is studiogast bij Focus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier