Beaufort 04 : Marco Casagrande aan het werk in Wenduine

Redactie KW

Op het strand van Wenduine legt Marco Casagrande de laatste hand aan zijn bijdrage aan Beaufort 04, het driejaarlijkse kunstevenement aan zee. De Finse architect en milieukunstenaar bouwt een spraakmakende constructie met wilgentakken. Het was de unieke plek aan de voet van een duin die hem inspireerde.

De bekende kunstenaar Marco Casagrande aan het werk zien. Het is een extra attractie in de krokusvakantie. Samen met zijn team is hij al enkele weken in de weer met het vlechten van 700 vierkante meter wilgentakken. Het eindresultaat wordt een reuzen zandworm. Marco Casagrande : “Het combineert de Nederlandse traditie van vlechten en de Oosterse manier om ruimte te scheppen. Het hele geval is 40 meter lang, 8 meter hoog en 10 meter breed en er komt niet één spijker aan te pas”.

Duinengordel

Toen de kunstenaar samen met de organisatoren deze plek bezocht was ie meteen onder de indruk van de prachtige duinengordel. Hij bouwde de zelfde vormen na. De zandworm van de Fin lokt heel wat verrassende reacties uit. Het wordt één van de grote trekpleisters van Beaufort 04. De triënale start het laatste weekend van maart.

(B.V./A.D.)

Beaufort 04 : Marco Casagrande aan het werk in Wenduine

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier