Beaufort 03 voorgesteld – Curator van den Bossche studiogast bij Focus/WTV

Redactie KW

Beaufort 03 gaat zaterdag officieel van start, maar vandaag al gaf de curator van de trinale voor beeldende kunst aan zee tekst en uitleg. Net zoals tijdens de vorige edities staan in de 10 kustgemeenten kunstwerken opgesteld in openlucht. En wellicht wordt ?Le vent qui souffle ou il veut? van de Franse kunstenaars Daniel Buren een topper. Met honderd vlaggenmasten crert hij een kleurrijk bos op het strand van De Haan.

“Wij hebben de kunstenaars gevraagd om een relatie aan te gaan met de plek, ook met de geschiedenis, erfgoed en architectuur,” zegt curator Phillip van den Bossche. “Het voorbeeld hier van Daniel Buren is iemand die echt een relatie aangaat met de zee, met de windkracht en de horizon en tegenover dat landschap een heel sterk beeld plaatst.”

In het Kunstmuseum aan Zee in de Romestraat in Oostende is Beaufort Inside. De tentoonstelling kreeg als ondertitel ‘Herinneringen, kunstenaars aan de Belgische kust van 1830 tot 1958.’ Er zijn schilderijen en beeldhouwwerken te zien van 19de en 20ste eeuwse kunstenaars die zich lieten inspireren door de zee. En er is ook aandacht voor literatuur én architectuur. Beaufort 03 start zaterdag en loopt tot 4 oktober.

Vanavond is curator Phillip van den Bossche studiogast in het nieuws op Focus en WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier