Beaufort 03 gaat ook inside

Redactie KW

Beaufort 03 is niet alleen een buitenevenement, ook binnen is er heel wat kunst te beleven. In Muzee in de Romestraat in Oostende is er Beaufort Inside. Meteen bij het binnenkomen bots je op een paviljoen.

“Als eerste signaal plaatsen we een werk van Daniel Buren, een paviljoen,” zegt curator Phillip van den Bossche. “Een rode draad door Beaufort 03 is een aantal kunstenaars die met architectuur het idee van een paviljoen als kunst zijn gaan ontwikkelen. En dat soort echo’s willen we zoveel mogelijk tussen buiten en binnen realiseren.”

Op de tentoonstelling werken van kunstenaars die aan de Belgische kust verbleven tussen 1830 en 1958. De zee was ook in de 19de en 20ste eeuw al een bron van inspiratie. Zo krijg je ondermeer marines te zien van Wolvens. Maar de tentoonstelling zoemt ook in op schrijvers.

“We kunnen niet langs de aanwezigheid van Emiel Verhaeren. Dat is een belangrijke onderliggende laag en ook de verdwenen architectuur. Er zijn ook een 9-tal muziekstukken te horen van figuren die hier verbleven. En ook de verdwenen architectuur van de badplaatsen kan je gaan ontdekken.”

De tentoonstelling is open vanaf zaterdag. Beaufort loopt tot begin oktober.

Curator Phillip van den Bossche is vanavond studiogast bij Focus en WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier