BBQ Team Matthias tweede WK barbecue in Steenhuffel

Redactie KW

Het Duitse team TB & The BBQ-Scouts heeft zondag het wereldkampioenschap barbecueën in Steenhuffel gewonnen. De tweede plaats was weggelegd voor het Belgische BBQ Team Matthias uit Gistel, dat diezelfde dag ook al Belgisch kampioen was geworden.

Voor de tiende editie van het wereldkampioenschap had zich een recordaantal van 70 teams ingeschreven. Dertig teams kwamen uit het buitenland waaronder veel Duitsers.

De internationale jury was samengesteld uit topchefs, mediafiguren en vakmensen en beoordeelde de culinair-gastronomische aanpak van de teams. De wereldkampioen ontving naast de beker ook een bedrag van 10.000 dollar.

Naast de globale wereldtitel werd ook voor de categorieën vis, kip, varken en rund een wereldkampioen aangeduid. In de categorie kip werd het Belgische team ‘t Oud Vuur verkozen tot winnaar. In de categorie dessert was die eer dan weer weggelegd voor het Belgische team Healthy People.

Het kampioenschap, dat georganiseerd werd door ‘Belgian Barbecue Association’ in samenwerking met Palm, lokte volgens de organisatoren circa 15.000 toeschouwers. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier