Bavo Defurne valt weer in de prijzen met debuutfilm Noordzee, Texas

Redactie KW

Noordzee, Texas, het speelfilmdebuut van Oostendenaar Bavo Defurne, behaalde dit weekend zijn vijfde internationale bekroning. Dit gebeurde op het Miami Gay & Lesbian Film Festival (27 april – 6 mei) waar de film niet alleen als slotattractie stond geprogrammeerd maar ook bekroond werd met de HBO Juryprijs voor Beste Speelfilm.

Meer dan een jaar na zijn Belgische release blijft Noordzee, Texas internationaal zeer sterk presteren, zowel wat betreft rechtenverkoop als festivalselecties. Recent mocht de film het Pink Apple Filmfestival in Zürich openen in aanloop naar de Duitse release op 10 mei. De film wordt er in de zalen gebracht door Salzgeber Medien, het bedrijf van wijlen Manfred Salzgeber die aan de wieg stond van de prestigieuze Panoramasectie op de Berlinale. Eerder werd de film al uitgebracht in de UK door Peccadillo, in Nederland door ABC-Cinemien en in de nazomer wordt de Amerikaanse release voorzien door Strand Releasing.

De film won o.a. de Silver Zenith op het Wereldfilmfestival van Montréal, de Alice in the City Grote Prijs op het Internationaal Filmfestival van Rome en de Prijs voor Beste Regiedebuut in Kaapstad. Recent mocht regisseur Bavo Defurne en zijn ploeg ook het London Gay & Lesbian Film Festival afsluiten, de film had er zijn UK première met een gala screening als slotfilm van het festival. Aan de HBO Juryprijs in Miami is ook een bedrag van 1.500 US Dollar verbonden.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier