Batjes lokken veel volk

Redactie KW

Het mooie weer heeft van het weekend veel volk gelokt naar de talrijke zomerbraderieën. Ook in Roeselare. Al zorgt niet alleen het mooie weer voor al dat volk.

Het mooie weer heeft van het weekend veel volk gelokt naar de talrijke zomerbraderieën. Ook in Roeselare. Enkele dagen voor de start van de officiële zomerkoopjes zijn de prijzen hier al sterk verlaagd. Al zorgt niet alleen het mooie weer voor die grote volkstoeloop.

Uit onderzoek van het OIVO, da’s het Onderzoeks- en informatiecentrum van de verbruikersorganisaties, blijkt dat bijna de helft van de consumenten door de crisis hun aankopen uitstellen tot in de koopjesperiode. Volgens hetzelfde onderzoek zet ook één consument op drie speciaal geld opzij voor de koopjes, en 7 van de 10 consumenten slagen erin om binnen het voorzien budget te blijven.

Met de nieuwe soldenwet is de kans groot dat veel steden volgend jaar al in mei braderie houden. Want een handelaar die een prijsvermindering toestaat in juni zal die verlaagde prijs meteen als basis moeten hanteren om zijn soldenprijs op te berekenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier