Basisschool Windekind neemt deel aan Flanders Fields Memorial Gardens.

Redactie KW

Basisschool Windekind is één van de 70 uitverkoren deelnemende Vlaamse scholen. Op 11 november ontmoeten ze hun Britse partnerschool.

Voor elke Vlaamse school is er een Britse school uitgekozen waarmee zij dan moeten samenwerken, ter nagedachtenis van de vele gesneuvelden in Flanders’ Fields tijdens de Groote Oorlog. Tijdens een eerste actie binnen dit project moesten de leerlingen van Windekind een zakje met aarde vullen op de Cement House Cemetry in Langemark. Dit zandzakje met Vlaamse aarde wordt geadopteerd door Groot-Brittannië tijdens de ceremonie van 11 november bij de Menenpoort in Ieper. Die Britse partnerschool kwam vandaag, 10 november, aan in Brussel en werd door de Rumbeekse school opgehaald. De officiële ontmoeting morgen tussen de leerlingen beloofd alvast een memorabel moment te worden. Door deze samenwerking zullen de Rumbeekse leerlingen ook de Engelse taal actief oefenen en informatie uitwisselen alsook hun kennis verruimen rond WO-I , Groot-Brittannië, London,…

Op 11 november 2014 vinden de jutezakken dan hun plaats in de Memorial Garden in Londen in een plechtige ceremonie in aanwezigheid van de Britse en Vlaamse jongeren en enkele van de jongste leden van de Britse en Belgische koninklijke familie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier