Basisschool Lenteland in Roeselare bouwt zeven nieuwe klassen

Redactie KW

De Vrije Basisschool Lenteland krijgt er in Roeselare tegen 2015 zeven nieuwe klassen bij. Door de komst van een nieuwe woonwijk groeide de nood aan uitbreiding.

Los van enkele andere werken aan de huidige schoolgebouwen komt er in de eerste plaats een bijkomend klassengebouw van twee verdiepingen op een deel van de huidige groenzone, aangrenzend aan de Honzebroekstraat. Deze nieuwbouw zal architecturaal in één geheel verbonden worden met de bestaande schoolgebouwen. Dit gebouw biedt plaats aan zeven klassen en wordt de kern van de toekomstige lagere school.

Groenzone op andere plaats

Door de inplanting van deze nieuwbouw verdwijnt een deel van de groenzone die door de lokale Chiro gebruikt wordt maar die ook tijdens de jaarlijkse Godelievefeesten het centrum van de rommelmarkt is. Om aan de jeugd voldoende speelruimte te blijven bieden wordt de groenzone aan de andere zijde uitgebreid. Bij de herschikking zal het huidige lokaal voor de KAJ verdwijnen, maar zij kunnen rekenen op een nieuwe thuis.

Klaar tegen zomer 2015?

De bouwwerken starten in het voorjaar van 2014 en kunnen, als alles goed gaat, tegen de zomer van 2015 worden afgerond. Goed nieuws, want de komst van de nieuwe woonwijk in het noorden van Roeselare, tussen de Honzebroekstraat, de R32 en de Gitsestraat, zette extra druk op de schoolcapaciteit in dit deel van de stad.

(FJA)

Basisschool Lenteland in Roeselare bouwt zeven nieuwe klassen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier