Basisschool heeft babyhondshaaitje op bezoek

Redactie KW

In de vrije basisschool De Lenaard in Dudzele is er een haai te gast. Het gaat om een pasgeboren babyhondshaaitje. De leerlingen krijgen de komende dagen les over haaien en over de nood om de dieren te beschermen. Het is een initiatief van het Sea Life Center in Blankenberge naar aanleiding van de Europese week van de haai.

Hoe klein het beestje ook is, een babyhaai in de klas blijft tot de verbeelding spreken. Steve Vervaeke van het Sea Life Center vertelt dat er per jaar honderd miljoen haaien worden gedood. Dat zijn er 11.000 per uur of 180 per minuut.

Gruwelijk

Steve Vervaeke (Sea Life Center): “Van de 100 miljoen haaien die worden gedood, worden er 73 miljoen voor de vinnen gedood. Dat wordt op een gruwelijke manier gedaan. De vinnen worden levend van de haai gesneden en de haai vliegt dan terug in het water. Na een paar dagen sterft de haai. Al die miljoenen tonnen vlees liggen te rotten op de zeebodem.”

Het uitsterven van de haai zou grote gevolgen hebben voor het ecosysteem van de oceanen. Dus moeten de kinderen bewust zijn van het belang ervan en goed voor hun eigen haai en de vier haaieneieren in de klas zorgen. Haai en eieren blijven twee weken in klas.

(BDJ/BS)

Meer hierover in de Krant van West-Vlaanderen van 15 oktober en in het nieuws op Focus vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier