Basisscholen Oostende krijgen 30.000 euro voor kansarme kinderen

Redactie KW

Stad Oostende en Het Sociaal Huis Oostende hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de 25 Oostendse basisscholen, waarbij een financiële inbreng van 30.000 euro gemoeid is.

Doel van het project bestaat erin de scholen te subsidiëren om kosten van kansarme kinderen op school te dekken. De subsidies kunnen bijvoorbeeld aangewend worden voor het betalen van het gebruik van warme maaltijden, drankjes en fruit. Het kan ook dienen om psychologische en/of paramedische ondersteuning, verstrekt door specialisten, te bekostigen.

“School mag beslissen”

“Het Sociaal Huis wil via het samenwerkingsproject haar bijdrage leveren aan het geven van meer kansen voor kansarme kinderen door binnen het project basisbehoeften van kinderen te financieren,” vertelt Veerle Van Vynckt, directeur van het Sociaal Huis, sector Algemeen Welzijnswerk. “De enveloppe van 30.000 euro wordt verdeeld onder de 25 scholen, afhankelijk van het aantal dossiers. De school mag, in samenspraak met het CLB, beslissen welke kinderen in aanmerking komen.”

“We horen schrijnende verhalen van kinderen, families, die echt wel die steun verdienen. Het project loopt al drie jaar maar het werd deze week nog eens extra in de verf gezet, met een algemene voorlichtingsvergadering van het Sociaal Huis met de verschillende directies. Het is belangrijk dat de ouders weten dat het project bestaat. Voor kinderen van OCMW-cliënten bestaat er een mogelijkheid voor tussenkomst van 50 euro, speciaal voor meerdaagse schooluitstappen, bos- of zeeklassen.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier