Basisscholen Lo-Reninge en Nieuwkapelle in het nieuw

Redactie KW

Woensdag 2 februari was een belangrijke dag voor de scholen van Lo-Reninge en Nieuwkapelle. Anderhalf jaar gingen verschillende teams op zoek naar de sterktes van elke schoolafdeling en de troeven over alle afdelingen heen. Die zoektocht resulteerde onder meer in een nieuwe naam voor de afdelingen in Reninge en Nieuwkapelle en nieuwe logo’s met toepasselijke slogan.

“Voortaan heet onze school Vrije Scholen Lo-Nieuwkapelle-Pollinkhove-Reninge”, zegt Dorine Feryn, die samen met Geert Cool het directieteam vormt. Elke school heeft nu ook een eigen naam met slogan. Voor de school in Lo is dat ‘Oogappel, boom van een school’. De school in Nieuwkapelle heet voortaan ‘Wij-Land, met weidse blik’. De naam en slogan voor de school in Pollinkhove luidt ‘Zonnebloem, dorpsschool met pit’. De afdeling in Reninge tenslotte luistert voortaan naar de naam ‘De Ladder’ met als slogan ‘Stap voor Stap’.

Vier gemeenteschappelijke sterktes

„We zochten ook naar vier gemeenschappelijke sterktes tussen onze vier afdelingen”, zegt directeur Geert Cool. „Deze vier troeven zijn ‘ontwikkelend onderwijs’, ‘geworteld in de lokale gemeenschap’, ‘creatieve school’ en ‘milieuzorg op school’.” Op 2 februari werd het hele vernieuwde concept aan de leerkrachten voorgesteld . „We verrasten hen met een ‘schoolreis’ langs onze afdelingen”, aldus Dorine Feryn.

(KVC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier