Basf Color Solutions sluit afdeling in Kuurne, 23 jobs bedreigd

Redactie KW

De Duitse chemiereus BASF is van plan om haar vestiging in Kuurne BASF Color Solutions te sluiten. 23 van de 26 werknemers krijgen de kans om in Keulen aan de slag te gaan.

In de Kuurnse vestiging in de Noordlaan produceert en verdeelt BASF kleur- en verfstoffen voor de textielindustrie. BASF wil de activiteiten bundelen in haar vestiging in Keulen. Alle activiteiten verhuizen en 23 van de 26 werknemers ‘krijgen de mogelijkheid om mee naar Keulen’ te reizen, meldt BASF.

Drie van de 26 mensen blijven om de lokale markt te bewerken. De sluiting komt er na ‘aanhoudende teleurstellende winstgevendheid’ van de Basf-kleurstoffenactiviteiten in Europa, luidt het in een persmededeling.

Missie Prins Filip

Begin van de maand trokken Prins Filip en Minister van Buitenlandse Zaken nog voor een korte economische ‘missie nieuwe stijl’ richting BASF in Ludwigshafen. Maar blijkbaar heeft dat bezoek voor de Kuurnse werknemers geen soelaas gebracht. Bij BASF werken in ons land in een negental vestigingen zo’n kleine 4.000 mensen.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 11 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier