Bartel Van Riet roept op om mee te helpen bij aanplanten van broekbos in Loppem

Redactie KW

Televisiefiguur en bomenexpert Bartel Van Riet roept iedereen op om mee te sparen voor een nieuw broekbos in de vallei van de Kerkebeek in Loppem.

Dat bos zal op 24 november aangeplant worden tijdens een heuse planthappening, achter café De Lekpot. Daar worden meer dan 2000 bomen geplant op 8000 vierkante meter. De schenkers, vrijwilligers en de lokale jeugdbewegingen worden uitgenodigd om mee te planten. Om 10 uur mogen 226 ouders van pasgeboren baby’s uit Loppem, Zedelgem en Aartrijke een geboorteboom in de grond komen steken. Schepen Arnold Naessens van Zedelgem zal de kersverse ouders toespreken. Met de spaaractie ‘Bos voor Iedereen’ wil Natuurpunt meer bos creëren in Vlaanderen.

“Het broekbos zal een belangrijke stapsteen vormen om de vallei van de Kerkebeek groener en ecologischer te maken”, vertelt Mathias Vanden Bulcke van Natuurpunt Zedelgem. “Omdat niet alle boomsoorten aarden in een vallei die ‘s winters geregeld overstroomt, wordt gekozen voor aangepaste soorten als els, iep, berk en hazelaar.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier