Bart Verschelde nieuwe directeur van Waregems Autonoom Gemeentebedrijf Stedelijke Ontwikkeling

Redactie KW

Bart Verschelde treedt op 1 september in dienst als eerste centrummanager van de Stad Waregem. Met de in Harelbeke wonende Waregemnaar krijgt het Wagso (Waregems Autonoom Gemeentebedrijf voor Stedelijke Ontwikkeling) een man met ervaring aan het roer.

Schepenen Rik Soens en Kristof Chanterie stelden woensdag Bart verschelde voor als directeur van het Wagso. De toekomstige centrummanager kijkt er naar uit om aan de slag te gaan. „De ervaring die ik in Antwerpen opdeed wil ik graag gebruiken om de dynamiek in Waregem te versnellen. Het wordt een boeiende uitdaging met een breed takenpakket. Zo zal naast de realisatie van stadsontwikkelingsprojecten en het voeren van een stedelijk grond- en pandenbeleid ook het ondersteunen van de lokale economie een belangrijk onderdeel van mijn werk worden.” Momenteel houdt het Wagso zich bezig met onder meer de heropbouw van Het Boothuis.

Schepen Rik Soens benadrukt dat Bart Verschelde centrummanager wordt en geen crisismanager. „Er zullen een aantal zaken veranderen maar zeker niet alles. Het administratief en technisch personeel komt over naar het Wagso, maar de zaken die momenteel goed gaan moeten goed blijven en zeker niet worden veranderd.” (BWD)

Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 17 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier