Bart Tommelein onder vuur voor misbruik dienstwagens Vlaams Parlement

Redactie KW

Peter Reekmans (LDD) en Bart Caron (Groen) hekelen het systematisch gebruik door Open VLD-fractieleider Bart Tommelein van één van de vijf beschikbare BMW5’s

Dat staat vrijdag in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Bart Tommelein zou elke week zijn weekplanning doorsturen met de dagen waarop een chauffeur hem in Oostende mag komen ophalen. Dat zou zo vaak gebeuren dat de chauffeurs gevraagd hebben om de regels te verstrengen. In het huidige systeem hebben ondervoorzitters, secretarissen en fractieleiders voorrang bij het gebruik van de dienstwagens.

Drie keer langs de kassa

Volgens Reekmans passeert Tommelein driemaal langs de kassa: als parlementslid krijgt hij een treinabonnement in eerste klasse en een verplaatsingsvergoeding van 500 euro voor zijn wagen. “En dan mobiliseert hij ook nog permanent een BMW5 met chauffeur van het parlement. De kostprijs daarvan komt neer op 90.000 euro per jaar”, aldus de LDD’er, die vindt dat Tommelein zijn belastingvrije sommen moet terugstorten.

Caron laakt het oneigenlijk gebruik van de dienstwagens. “Sommigen gebruiken die wagen voortdurend voor hun woon-werkverkeer. Maar daarvoor dient dat systeem niet. Het is bedoeld voor dringende dienstverplaatsingen”, vindt hij.

Tommelein : “Enkel voor dienstverplichtingen”

Tommelein zelf ontkent het systeem te misbruiken: “Ik gebruik die wagens alleen voor dienstverplichtingen van het parlement. Ik hou me aan de regels. Als ik op woensdag een zitting voorbereid, moet ik veel vertrouwelijke telefoons doen. Dat gaat niet op de trein”, aldus de Open VLD’er. Hij bevestigt dat hij zijn weekschema doorstuurt maar ‘als er geen wagen beschikbaar is, mag men mij dat zeggen en zoek ik een andere oplossing’.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier