“Bart Tommelein heeft me verraden” (Stern Demeulenaere)

Redactie KW

“Bart Tommelein heeft me verraden”, zegt Vlaams parlementslid Stern Demeulenaere (44) in Krant van West-Vlaanderen nu ze de tweede plaats op de West-Vlaamse Open VLD-lijst voor de Vlaamse Verkiezingen moet laten aan Mercedes Van Volcem.

“Hij voert nu een show op over regionale spreiding, maar dat zijn drogredenen. Waarom hij mij niet steunde? Misschien zag hij een gevaar in mij” vertelt Stern Demeulenaere aan Krant van West-Vlaanderen. “In ons arrondissement liquideerde hij eerder al Frans Verhelst, Didier Ramoudt en Jean-Marie Dedecker.”

Stern Demeulenaere zegt dat ze onder die omstandigheden niet aan de verkiezingen wil deelnemen. De Eernegemse politica blijft voorlopig wel bij Open VLD. “Ik ga niet naar Lijst Dedecker, ook al wordt er daar over geroddeld.”

Lijsttrekker Bart Tommelein begrijpt niet waarom Stern Demeulenaere geen genoegen nam met de vierde plaats die haar was geboden. “De kans dat ze zou verkozen worden was groot”, zegt hij in Krant van West-Vlaanderen.

Tommelein betreurt dat Stern Demeulenaere dat persoonlijk speelt. “Zij had de voorbije jaren vaak ruzie met mensen in de partij, zie de scheurlijst in Ichtegem, maar ik heb haar altijd gesteund”, aldus nog Tommelein. (HH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 27 maart 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier