Bart Simoens lanceert eerste cartoonboek

Redactie KW

In café De Crayon in de Kadzandstraat in Oostende loopt nog eind juni de tentoonstelling ‘De laatste dagen van de bisschop’. Daarin toont cartoonist Bart Simoens uit de Steenovenstraat zijn beste tekeningen. Vorige week bracht Bart ook zijn eerste boek met eigen cartoons uit.

„Heel wat cartoons zijn gebaseerd op wat er in de wereld gebeurt. De actualiteit is een prachtige inspiratiebron die elke dag weer nieuw materiaal aanlevert”, vertelt Bart deze week in De Zeewacht. “Ik neem de nieuwsfeiten in me op en giet er dan mijn eigen humoristische sausje over. Ik wil zeker niemand provoceren of choqueren”, benadrukt hij.

„Na de afwerking van een nieuwe prent ben ik steeds benieuwd naar de reacties van mijn omgeving. Zo post ik regelmatig enkele cartoons op mijn facebookpagina. Ik beschouw die netwerksite als een grote familie waarmee je heel wat creativiteit kan delen. Het is alleszins een ideaal klankbord om te horen wat de mensen van sommige cartoons vinden.”

De tentoonstelling De laatste dagen van de bisschop loopt nog tot 30 juni in café De Crayon, Kadzandstraat 10. Op zaterdag 26 juni verkoopt en signeert Bart daar van 14 tot 16 uur zijn eerste zelfgemaakte cartoonboekje.

(MF)

Uitgebreid artikel in de Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van vrijdag 25 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier