Bart Reynders uit Kortrijk : “Gebruik al 6 jaar Rilatine om stotteren te onderdrukken”

Redactie KW

Bart getuigt op Focus-WTV naar aanleiding van wereldstotterdag.

Wat hebben Arno, Axel Daseleire, Winston Churchill en Bruce Willis gemeen? Ja juist: het zijn allen bekende stotteraars. Om aandacht te vragen voor mensen met spraakproblemen is 22 oktober sinds 1998 uitgeroepen tot wereldstotterdag.

Behandelingen

De meeste mensen beginnen al als kind te stotteren. Na behandeling met logopedie bijvoorbeeld, doet driekwart het niet meer eens ze volwassen zijn. Maar voor wie blijft stotteren is er niet meteen een oplossing. Daarom is de Vrije Universiteit Brussel een studie gestart naar de mogelijkheden om volwassen stotteraars te behandelen met Rilatine, een geneesmiddel dat gebruikt wordt bij de behandeling van mensen met ADHD.

Verantwoordelijke functie

Bart Reynders uit Kortrijk heeft er alvast goede ervaringen mee. “Ikzelf ben een 41-jarige stotteraar die de laatste 6 jaar in samenspraak met mijn huisdokter Rilatine gebruik met de bedoeling het stotteren te onderdrukken. Dit met een groot succes”, zegt Bart. Vroeger stuurde ik mijn professioneel leven veeleer in een richting waar ik niet al te veel moest praten. Maar nu heb ik een verantwoordelijke functie op managementniveau”.

Menukaart

“Er zijn terug veel meer mogelijkheden in mijn leven. Zelfs in die mate dat ik me politiek engageer. Nu kan ik zelfs kiezen wat ik wil van de menukaart en moet ik me niet beperken tot gerechten met een makkelijk uitspreekbare naam”.

(A.D.)

Bart Reynders uit Kortrijk :

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier