Bart en Elisah Delaere-Vanneste zijn de nieuwe eigenaars van de Doornemolen

Redactie KW

De nieuwe eigenaars zijn van plan om de buitenbouw van de molen te herstellen. Opnieuw wieken eraan brengen, is een te dure investering.

Bart (31) is afkomstig van Wevelgem. Elisah (26) woonde in Lauwe, maar haar vader is een gewezen Ingelmunsternaar. Elisah is immers de dochter van Bernard Vanneste, die in zijn jeugdjaren heel actief was bij de plaatselijke KAJ.

Door de vorige eigenaars vernamen ze veel over de molen die op hun domein staat. Ze zijn helemaal niet van plan om de Doornemolen af te breken. Toekomstgericht willen ze die zelfs opknappen, alhoewel ze beseffen dat volledig renoveren helemaal niet mogelijk zal zijn omdat dit een serieuze investering is. “Deze molen staat geregistreerd en is niet geklasseerd”, vertelt Bart. “We willen de molen opnieuw winddicht maken. Bovenaan is die molen open, zodat duiven, vogels en andere dieren erin vliegen. Om de zoveel weken moeten we de grond van de molen opkuisen, want de vogels hebben het heel druk met het binnenbrengen van vooral takken.”

(FODI)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edite De Weekbode Izegem van vrijdag 6 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier