Bart De Pauw is Master op het Filmfestival Oostende

Redactie KW

Na Arno, Maurice Engelen en Tom Barman mag dit jaar Bart De Pauw van ‘master’ spelen op het Filmfestival Oostende. De organisatie vindt het een eer dat hij ja zei, hijzelf vindt het een eer dat hij gevraagd werd. Is iedereen tevreden!

Natuurlijk is Bart De Pauw in de eerste plaats een televisiemaker, maar de 42-jarige Oost-Vlaming tekende ook voor het scenario van Loft, Vlaanderens grootste bioscoophit ooit. Vandaar dat het Filmfestival Oostende ditmaal aan hem dacht als ‘master’…

Bart De Pauw: „Een half jaar geleden werd mij de vraag gesteld en ik was aangenaam verrast, ja. Ik heb ook bijna meteen toegezegd! Als je de namen ziet van wie mij al is voorgegaan, kan ik dat alleen maar een hele eer vinden.”

Arno, Maurice Engelen en Tom Barman hebben nog iets anders gemeen: ze maken alle drie muziek. Moet Vlaanderen zich ongerust beginnen maken, Bart?

“Neenee (lachje). De mensen van het Filmfestival Oostende zijn allemaal grote filmliefhebbers. Je vóélt gewoon dat ze dit met heel veel liefde doen. Je ziet dat ook aan hun programmatie. Vorig jaar bijvoorbeeld hadden zij Un Prophète, ver voor die zo’n goede beurt maakte op de uitreiking van de Césars! Of The Hurt Locker, die dit jaar zo hevig te keer ging tijdens de Oscars: was hier al in 2009 te zien.”

Ben je ooit al eens ‘master’ geweest in of van iets?

“Wel euh, thuis mag ik al eens de ‘master’ zijn (lacht)…”

Dit moet voor jou één grote speeltuin zijn: je mag je favoriete films uitkiezen…
(onderbreekt) “En vooral: ik zal die nog eens op groot scherm kunnen zien! Ik vind: een film hoort thuis in een filmzaal, omwille van de magie die zo’n groot scherm uitstraalt. Nu nog altijd kan ik zwaar onder de indruk een bioscoop buitenstappen. Ik hou heel veel van film.”

Heb je anders iets met de kust?
„Toen wij klein waren, gingen wij heel veel op vakantie naar Bredene. Wij hebben iets gekocht in Oostduinkerke; ene Tom Lenaerts woont trouwens vlakbij, achterom de hoek. Daar hebben ze nog van die grote, brede stranden, zodat je ver van de dijk kan liggen zonnen. Wat niet onbelangrijk is, want ik vind het fijner om niet te veel bekeken te worden als ik daar met mijn dikke, blote buik lig.”

Met wat ben je op dit moment nog bezig?
„Ik ben voor Eén aan het schrijven aan een fictiereeks, Quiz me quick. Daarin vertel ik het verhaal van vijf nerds die elk goed zijn in hun vakgebied en besluiten om samen een gooi te doen naar de grote quizbeker. De opnames zijn pas voor volgend jaar voorzien, daar we nu nog volop aan het schrijven zijn. Een cast? Goh… Het lijkt mij wel leuk om eens met Koen De Graeve te kunnen werken, en met Tine Embrechts. Daarnaast zijn we nog een programmaatje voor dit najaar aan het bedenken…”

Programmaatje?
„Het wordt bescheiden van opzet, ja, een soort… (denkt na) studioprogramma. Het kan nog alle kanten uit eigenlijk.”

Iets minder bescheiden van opzet was De kinderpuzzel, jouw meest recente Eén-programma. Het winnende gezin kwam trouwens uit Oostende!(enthousiast) “Ja-ah! Ik heb Vanessa onlangs nog gezien, op een persconferentie (Vanessa Vens, de mama van het gezin, is schepen in Oostende, red.). Ze zijn trouwens net terug van hun reis door Amerika, die ze in De kinderpuzzel gewonnen hadden. Ikzelf zeg zeker niet neen tegen een tweede reeks; in Nederland zijn ze er momenteel mee bezig en ik wil eerst eens zien wat het daar geeft. Het is een gigantisch ding om te maken. Daarom wil ik nog zeker één jaar wachten…”

(Mico)

Het hele interview in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 20 augustus 2010

>> Het hele programma op www.filmfestivaloostende.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier