Bart Caron stapt uit Vlaamse Progressieven

Redactie KW

Vlaams Parlementslid Bart Caron uit Marke neemt ontslag bij de Vlaamse Progressieven. Ook vier anderen stappen op. Ze hebben hun ontslag meegedeeld bij voorzitter Nelly Maes. Caron kan zich niet verzoenen met de beslissing van de partijraad eind vorige maand, om voortaan als zelfstandige, links-liberale partij te funcioneren, wat nadien leidde tot een breuk met kartelpartner SP.a.

“Wij respecteren de beslissing die door de partijraad is genomen, maar menen dat dit geen goede optie is omdat dit haaks staat op ons streven naar progressieve samenwerking, een principe dat we al sinds 2003 in de praktijk brengen. We betwijfelen of Vl.Pro als aparte partij een relevante stempel op het beleid zal kunnen drukken en bovendien leidt een zelfstandige koers tot verdere versnippering van progressieve krachten. Ontslag was de enige oplossing,’ zegt Caron.

De Markenaar wil voorlopig onafhankelijk zetelen, en stapt niet meteen over naar een andere partij. Hij zal samen met de vier andere ontslagnemende collega’s onafhankelijk blijven samenwerken met de fractie, met SP.a.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier