Barre weersomstandigheden leggen zoektocht naar vermiste kasteelheer stil

Redactie KW

Voorlopig wordt niet gezocht de vermiste Stijn Saelens uit Wingene. De barre weersomstandigheden maken het voor de speurders bijna onmogelijk om de bosrijke omgeving en kanalen te doorzoeken. Ondertussen blijft de zogenaamde kasteelmoord voor heel wat beroering zorgen. De man van 34 is sinds vorige week dinsdag vermist.

Sneeuw en ijs verhinderen de speurders om het kasteeldomein en de omgeving verder uit te kammen. Ook zoeken in waterlopen of het kanaal heeft weinig zin. De onderzoekers zijn volop bezig met het natrekken van tips over de mysterieuze verdwijning maar voorlopig blijft het lichaam van Stijn Saelens nog altijd spoorloos. In het weekend zijn de vijf mannen die werden opgepakt in de zaak weer vrijgelaten. Volgens het parket waren er onvoldoende bewijzen om ze aan te houden. Over het doen en laten van Saelens zelf bestaat trouwens veel onduidelijkheid.

Schoonfamilie

Stijn Saelens lag een poos geleden overhoop met zijn schoonfamilie omdat hij plannen had om naar Australië te verhuizen. De man zou ook in financiële problemen zitten en zou dreigende mails gestuurd hebben naar zijn schoonfamilie. De schoonvader en één van de schoonbroers, werden 48 uur vastgehouden, verhoord én weer vrijgelaten. De schoonvader en de vrouw van Saelens hadden in het verleden een klacht ingediend tegen hem wegens incest. Dat was toen het koppel wilde scheiden, ondertussen waren ze weer samen.

Huurmoord?

Sommige beweren dat Saelens zelf zijn hele verdwijning in scène heeft gezet maar het gerecht betwijfelt dat. De plas bloed en het bloedspoor naar de oprit waren immers aanzienlijk. Huurmoord lijkt het meest waarschijnlijk, maar keiharde bewijzen zijn er tot op vandaag niet.

Barre weersomstandigheden leggen zoektocht naar vermiste kasteelheer stil

Bekijk hier de reportage

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier