Baron Polydor maakt stadhuis voor nieuwe burgemeester Brugge

Redactie KW

Voor de nieuwe Brugse burgemeester staat er een houten stadhuis klaar. Baron Polydor van het Smouthuis in Koolkerke maakt al jaren miniaturen van bekende Brugse gebouwen. Nu heeft Irenée Van Loo, want zo heet hij in het echt, het Brugse stadhuis op schaal nagebouwd. Dat stukje huisvlijt wil hij cadeau doen aan de nieuwe burgemeester.

Het heeft een half jaar geduurd voor het volledig af was. Het gaat om een waarheidsgetrouwe kopij die tot in de kleinste details is nagebouwd. “Ik heb ook de engeltjes op de dakvensters nagemaakt. Maar ik heb er een persoonlijke toets aan gegeven. Ik heb de engeltjes gemaakt maar zij houden hun hartje vast zoals zo veel politici zullen doen op 14 oktober. Ik wil het cadeau doen aan de nieuwe burgemeester. Ik wil wel dat het een mooie plaats krijgt zodat iedere Bruggeling mijn kunstwerk kan bekijken”, zegt de miniatuurbouwer.

Eikenhout

De Bruggeling startte 20 jaar geleden met zijn unieke miniaturen . De buren begonnen hem aan te spreken met baron. Ze vonden dat deze titel paste bij de modelbouwer die zweert bij eikenhout. Baron Polydor wil dat zo veel mogelijk mensen van zijn kunstwerken genieten. In zijn atelier hangen heel wat felicitaties van gekroonde hoofden. Zo kreeg hij van koning Juan Carlos een oorkonde voor zijn miniatuur van een oorlogsschip van de Spaanse armada.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws van Focus vanaf 18u00

Baron Polydor maakt stadhuis voor nieuwe burgemeester Brugge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier