Barco keert opnieuw dividend uit

Redactie KW

Barco gaat opnieuw een dividend uitkeren. Dat heeft de technologiegroep woensdag naar aanleiding van de jaarresultaten bekendgemaakt. Aandeelhouders moesten het al twee jaar zonder stellen.

Barco realiseerde in 2010 een nettowinst van 43,6 miljoen euro. Het jaar daarvoor diende de producent van digitale filmprojectoren nog een verlies te slikken van 59,9 miljoen euro. De winst komt bovendien hoger uit dan analisten hadden verwacht. De omzet bedroeg 897 miljoen euro. De Kortrijkse groep zag de inkomende bestellingen voor het hele jaar stijgen met 58,3 pct tot 978,3 miljoen euro.

Barco heeft de groei onder meer te danken aan het succes van digitale cinema. Eric Van Zele zegt dat het bedrijf trots is dat het de beloftes over rendabele groei in 2010 heeft waargemaakt. Barco wil een dividend van 1 euro per aandeel uitbetalen voor 2010. Barco zegt in 2011 de derde fase uit te voeren van het strategisch plan dat in 2009 werd uitgestippeld. Het management heeft er alle vertrouwen in dat het Barco op de weg van rendabele groei kan houden, luidt het nog.

(Belga/ld)

Meer in het nieuws van WTV vanavond vanaf 18 uur en klokvast om 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier