Barco houdt onverwachte rampenoefening

Redactie KW

Elektronicaproducent Barco in Kuurne, waar 600 mensen werken, hield woensdagavond een grote rampoefening. In het oefenscenario maakte een ontploffing 21 slachtoffers. Het personeel werd verrast, want niemand was ingelicht. En dat is maar goed ook, want zo kan het bedrijf nagaan hoe en hoe snel de mensen reageren op een alarm en gevaarlijke situatie.

Volgens het draaiboek van de oefening was er een ontploffing in de cleanroom van Barco in Kuurne, waarbij alle personeelsleden van de afdeling bewusteloos zijn. Er breekt ook brand uit. De eerste hulpdiensten zijn snel ter plaatse, maar moeten vaststellen dat er veel slachtoffers zijn. Het personeel werd vooraf niet op de hoogte gebracht van de oefening.

Jean-Pierre Tanghe van Barco: “Ik denk dat er nog meer aandacht kan gegeven worden aan duidelijke vluchtwegen. Die heel goed aangeduide, maar je ziet op momenten zoals bij deze oefening, dat mensen toch nog wat aarzelen waar ze weg moeten. We hebben een crisisteam waar ik ook deel van uitmaakt en we hebben goed genoteerd wat onze bevindingen zijn.”

Ook het gemeentebestuur van Kuurne was tevreden met de oefening. Het was meteen ook een goeie repetitie voor de nieuwe officieren van het brandweerkorps.

(SS/LD)

Meer in het nieuws van WTV vanaf 18 uur. Je kan het verslag hieronder al bekijken.

Bron: focus-wtv.tv

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier