Barco haalt voor het eerst meer dan 1 miljard omzet

Redactie KW

Beeldschermengroep Barco uit Kortrijk heeft vorig jaar meer dan één miljard euro omzet gehaald, voor het eerst in zijn geschiedenis. Een recordjaar en dat is opvallend in een periode van economische onzekerheid. Voor dit jaar waagt het bedrijf zich niet aan concrete voorspellingen maar het hoopt toch verder te kunnen groeien.

Barco scoort beter dan verwacht, over de hele lijn. Daar zijn analisten het over eens. Vorig jaar doorbrak Barco de grens van 1 miljard euro omzet. Voor het eerst sinds de start 77 jaar geleden. Vooral de markt van de digitale cinema doet het goed. Zo mag Barco de komende jaren de technologie leveren aan de bijna 600 Imax-bioscopen wereldwijd.

Verdere groei

Barco profiteert van zijn klanten wereldwijd, op sterk groeiende markten. Geen Bekaert-scenario hier, dat ander groot bedrijf dat 600 mensen moet ontslaan. ” Iedereen kan alleen maar proberen zo goed mogelijk zijn markten te benaderen. Maar we zijn er van overtuigd dat wij ook in 2012 onze groei kunnen verder zetten”, zegt Jean-Pierre Tanghe van Barco.

Voor Jean-Pierre Tanghe is dit de laatste presentatie van de jaarcijfers. Hij was jarenlang hét gezicht van Barco. Tanghe gaat niet met pensioen. De man uit Heule blijft actief als zelfstandig consultant, is voorzitter van de Canadese Kamer van Koophandel voor België & Luxemburg, maar dan misschien met iets meer vrije tijd.

Bekijk hier de reportage

(A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier