Barco en Futurn sluiten akkoord over de verdere ontwikkeling van de Barco site in Kuurne

Redactie KW

Barco consolideert haar logistieke activiteiten op de site in Kuurne, goed voor 12.000 m², waarvan de helft nieuwbouw. Tot medio 2016 blijft de volledige site in gebruik, waarna alle niet-logistieke activiteiten worden verhuisd naar de nieuwe gebouwen op het Kennedypark. Hierna start Futurn de herontwikkeling van het terrein tot een nieuw bedrijvenpark.

De Kortrijkse vastgoedontwikkelaar Futurn heeft met Barco een akkoord gesloten over de toekomstige herontwikkeling van de site in Kuurne. De site heeft een oppervlakte van bijna 7 ha en is gelegen op de industriezone Kortrijk Noord, deels op grondgebied Kortrijk en deels op grondgebied Kuurne.

Nieuwe campus

Barco start binnenkort de werken voor een nieuwe campus op het Beneluxpark in Kortrijk, maar heeft hiernaast op korte termijn nog extra behoefte aan zo’n 4.000 m² extra opslagruimte in de regio. Deze zal op de site in Kuurne gerealiseerd worden. Bedoeling is dat de productie- en kantooractiviteiten van Kuurne gefaseerd worden ondergebracht op het Kennedypark en dit tegen ten laatste medio 2016. Vanaf dan krijgt een derde van de site in Kuurne een louter logistieke bestemming voor Barco, terwijl de rest door Futurn kan herontwikkeld worden tot een nieuw bedrijvenpark.

Ronny Smismans, Director facilities & EHS : “Voor Barco was het belangrijk niet alleen een oplossing te vinden voor de korte termijnproblematiek waarbij er dringend behoefte is aan extra opslagruimte, maar ook om op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier een verhuis naar het Kennedypark voor te bereiden. Barco wil te allen prijze vermijden medio 2016 een site te moeten achterlaten waar nog geen enkele toekomstivisie voor bestaat en we denken met Futurn hiervoor de juiste partner te hebben gevonden”.

Futurn doet hiermee een nieuwe investering als specialist in de ontwikkeling van multifunctionele bedrijvenparken. De komende maanden zullen Barco en Futurn de verdere modaliteiten van hun samenwerking vastleggen en in nauw overleg met de lokale overheden en Leiedal een masterplan voor de site ontwerpen.

Over Futurn

Futurn (www.futurn.com) heeft haar zetel in Kortrijk en specialiseert zich in de herontwikkeling van bedrijfsvastgoed tot duurzame en kwalitatieve projecten.

Over Barco

Barco, een wereldwijd technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verschillende professionele markten. Barco beschikt over eigen faciliteiten voor Sales & Marketing, Customer Support, R&D en Productie in Europa, Noord-Amerika en de regio Asia Pacific.

(CC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier