Banketbakkers strijden om felgegeerde wisseltrofee

Redactie KW

In Ter Groene Poorte in Brugge waren de beste bakkers van het land aan de slag. De Brugse hotel,slagerij en bakkerij school organiseerde de zestiende Europese wisseltrofee Georges Boute. Dat is één van de bekendste vakwedstrijden voor bakkers en banketbakkers. De prijs is ook een postume hulde van de Brugse Bakker Georges Boute die zich altijd inzette voor het ambacht.

Je merkt het al aan de lekkere geuren in het leslokaal. Hier zijn bakkerstalenten aan de slag. En ook de opdracht klinkt verleidelijk. De deelnemers moeten rond het thema ” De vrouw in al haar eenvoud” een sierstuk maken waarin een taart is verwerkt.

De acht deelnemers hebben voor de wedstrijd al heel wat uren aan de voorbereiding van hun sierstuk besteed. Tijdens de finale moeten ze nog hun patisserie verwerken en alles tot in de details afwerken. De wedstrijd vindt om de twee jaar plaats en staat open voor alle Belgische brood – en banketbakkers. Het is een prestigieuze prijs die in de sector hoog staat aangeschreven.

De Europese wisseltrofee Georges Boute is een springplank voor aankomend talent en een promotie voor de bakkersopleiding. En die staat internationaal goed aangeschreven. Begin dit jaar haalden de Belgen nog een derde plaats op het wereldkampioenschap patisserie in Lyon.

(BV/JV)

Meer in het Focusnieuws vanaf 18u00.

Banketbakkers strijden om felgegeerde wisseltrofee

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier