Balta (Sint-Eloois-Vijve) : vakbonden krijgen uitleg van directie

Redactie KW

De vakbonden en de directie van tapijtproducent Balta Group hebben dinsdagmiddag samengezeten. Maandag kondigde topman Jules Noten het ontslag aan van 84 werknemers in de vestiging van Sint-Eloois-Vijve. De directie gaf de vakbonden toelichting over de aankondiging.

Dinsdagmiddag kregen de vakbonden de intentieverklaring van de directie te horen. “We hebben een woordje uitleg gekregen”, aldus Tyno Parmentier van ABVV Textiel, “maar we wisten al langer dat de sector moeilijke tijden beleeft”.

De vakbonden vatten nu een eerste fase aan, waarin ze zoveel mogelijk informatie willen opvragen, ondermeer over de vacatures binnen Balta. De directie had maandag al aangekondigd om vacatures in andere vestigingen open te zetten voor betrokken werknemers uit Sint-Eloois-Vijve. “Op 19 juni zitten we weer samen en we hopen een ritme aan te houden van twee bijeenkomsten per week. Pas als we alles kennen en weten, kunnen we in een tweede fase onderhandelen over het aantal ontslagen en over de portefeuille”, voegt Parmentier er nog aan toe. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier