Bakkers laten brood keuren door jury van professionele proevers

In Avelgem vond woensdag een broodkeuring plaats.
Redactie KW

De dag beginnen met een boterham is bij velen nog steeds de goeie gewoonte. En om te zorgen dat die boterham ook echt smaakt laten sommige bakkers hun brood in Avelgem keuren door een professionele jury. Vanmiddag proefden ze van een tachtigtal broden uit heel het land. Een jonge bakkerij uit Veldegem waagde zich voor het eerst aan de keuring.

Bakkerij Vandepitte uit Veldegem wil weten of haar volkoren- tiengranen- en wit brood echt gesmaakt wordt door kenners. En terwijl de broden in Avelgem liggen te wachten op het professionele oordeel, stijgt de spanning in de bakkerij.

“Ik zal niet echt zeggen zenuwachtig, maar we wachten in spanning af wat het wordt”, zegt bakkersvrouw Tineke Verburgh. “De kwaliteit voor de klanten is heel belangrijk en uit die keuring zullen we veel weten over de kwaliteit.

-Klik op VIDEO voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier