Bakker uit Oostduinkerke bekent dat hij cannabis verkocht bij zijn pistolets

© Kurt Desplenter
Redactie KW

De illegale activiteiten van de bakker kwamen aan het licht na het natrekken van telefoonverkeer in het kader van een andere zaak.

De 48-jarige bakker startte in 2012 met het handeltje. Hij verkocht zakjes van 25 gram cannabis en verstopte ze in broodzakken met broodjes. Heel wat cannabisgebruikers uit de regio wisten de weg naar de bijzondere bakkerij te vinden. Tijdens een huiszoeking in de bakkerij werd enkele honderden grammen wiet in beslag genomen.

De bakker zelf ontkende eerste alles, maar hij zou nu toch de feiten toegegeven hebben. Hij zit samen met zijn kompaan al bijna een maand in de cel. De advocaat van de bakker vraagt de vrijlating onder voorwaarden zodat hij zijn zaak weer kan openen.

Plantage

Morgen verschijnen beiden voor de raadkamer. Advocaat Frederiek Wauters: ” Mijn cliënt heeft zijn aandeel toegelicht bij de onderzoeksrechter. Er zijn verschillende mensen recent opgepakt. Het zal de rechtbank ten gronde zijn die zal oordelen wie welk aandeel heeft. Vrijdag is er een inval gedaan in een boerderij waarbij een plantage is gevonden. Maar mijn cliënt heeft niets te maken met de plantage. Er wordt een verband gezocht maar mijn cliënt heeft echt niets te maken met de plantage.”

Misschien was de bakker gewoon afnemer van de cannabisplantage die vrijdag is ontdekt in de buurt van Diksmuide. Morgen brengt de raadkamer van Veurne meer duidelijkheid.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Bakker uit Oostduinkerke bekent dat hij cannabis verkocht bij zijn pistolets

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier