Bakker Steve Desmedt uit Oostende is ‘Beste Bakker van het Land’

Redactie KW

Op het Voedingssalon in Brussel zijn de Beste Bakkers van het Land bekendgemaakt. Voor het banken van brood is Steve Desmedt uit Oostende de beste bakker en voor banketbakkerij is dat Ludovic Deblauwe, van Ploegsteertse komaf.

Bakker Steve Desmedt is 46 en heeft het bakken in zijn genen. Zijn grootvader Georges en zijn vader Jean-Pierre waren ook ambachtelijke bakkers. De huidige bakkerij Desmedt in de Stuiverstraat in Oostende is nog op dezelfde locatie als waar zijn opa in 1945 begon. Het is de tweede keer dat Steve Desmedt Belgisch kampioen is – hij was het al eens in 2004 – en gooide nu hoge ogen met zijn Italiaans vingerbrood.

Voor wedstrijden haalt hij de neus niet op: hij nam in 2005 met een Belgische ploeg deel aan de Wereldbekerwedstrijd in Parijs en is van plan om volgend jaar in Amsterdam aan een internationale wedstrijd deel te nemen en met een Belgische ploeg wil hij zich opnieuw kwalificeren voor de Wereldbeker in 2013.

Blankenberge

De andere Beste Bakker – Ludovic Deblauwe – is dan wel van Deinze, maar hij heeft zijn meesterstuk – brioche met advocaat – geprepareerd in de Confiserie Raf Blankenberge. Het VTI van Tielt heeft hem trouwens geholpen. En allebei de Beste Bakkers liepen overigens school in Brugge, in Ter Groene Poorte.

(FRO/JG/ foto FRO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier