Bakker overvallen op drukste kruispunt van Elverdinge

Redactie KW

Bakker Bert De Bruycker uit Elverdinge is het slachtoffer geworden van een overval. De twee Franssprekende dieven zorgden er met een list voor dat Bert even zijn toonbank moest verlaten waarna ze wegstoven in een grijze BMW met wat drank en etenswaren. Hoewel de buit gering was, is Bert toch flink geschrokken.

Bert De Bruycker (20) baat nog maar zeven maanden zijn bakkerij uit op het D’Ennetieresplein 40, aan de verkeerslichten op het drukke kruispunt met de Veurnseweg. Vorige donderdag in de late namiddag kreeg hij ongewenst bezoek. „Twee Franssprekende klanten kwamen binnen en vroegen twee belegde broodjes, één met preparé en één met tonijn”, legt hij uit. „Toen de twee broodjes klaar waren vroegen ze er nog eentje met krabsalade. Omdat er geen krabsla meer in mijn toonbank lag moest ik even naar de frigo in de achtergelegen bijruimte. Ik had niets ongewoons gemerkt aan die mannen. Ze waren vriendelijk en netjes gekleed en stelden ook geen abnormale vragen. Toch had ik op de een of andere manier een voorgevoel want toen ik naar achter ging trok ik in het voorbijgaan de stekker van mijn kassa uit, waardoor deze niet meer kon worden geopend.”

Elverdingsche aperitief

Ik was hoop en al een paar minuten weg en toen ik terug in de winkel kwam zag ik ze nog net buiten wegrennen. Mijn deur stond open en ik ben ze nog achterna gelopen maar ze waren al weg. „De buit was gering maar ik ben toch flink geschrokken”, zegt Bert. „De dieven hebben blikken cola meegenomen, een fles ‘Elverdingsche aperitief’, een tube mayonaise en stokbrood. Ik denk niet dat ze aan mijn kassa zijn gekomen, die staat nogal ver achteraan in de winkel. Ik had nooit verwacht dat zoiets op zo’n druk kruispunt en bij klaarlichte dag zou gebeuren.”

(FB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier