Bakker Destrooper uit Koksijde vertegenwoordigt West-Vlaamse bakkers

Redactie KW

Stephan Destrooper uit Koksijde, vertegenwoordigt West-Vlaanderen in het VT4-programma De Beste Bakker van Vlaanderen. Hij wordt er een beetje in uitgespeeld als de Peter Goossens van de patissiers.

Eerder dit jaar was er al een aflevering van het programma waarin presentator Steph Goossens tal van bakkerijen over heel Vlaanderen bezocht en de klanten opriep om hun bakkerij te nomineren voor de reeks. Aan het eind van de eerste aflevering op 1 december wordt bekendgemaakt welke bakkers hun provincie mogen vertegenwoordigen en bakker Stephan Destrooper uit Sint-Idesbald werd verkozen als de ambassadeur voor West-Vlaanderen.

Kleinzoon van Jules Destrooper

Stephan Destrooper, is de kleinzoon van wijlen Jules Destrooper, stichter van het alom bekende koekjesmerk in Lo. Hij liep school in Brugge aan Ter Groene Poorte. Na zijn schoolopleiding ging Stephan aan de slag in bekende en gerenommeerde banketbakkerijen. Zo werkte hij ondermeer in Nederland bij Huize Van Wely, in Parijs bij Fauchon onder leiding van Pierre Hermé en in Brussel bij Mahieu. Met z’n deelname wil hij vooral een beter imago geven aan de bakker-banketbakker.

Stephan Destrooper : „Een kunstig mooi gebak, lekkere ontbijtkoeken, lekker geurend brood, en zoveel meer…. Daar moet je passie voor hebben, iedere dag opnieuw.”

(JC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier