Baggerbedrijven werven massaal aan

Redactie KW

In de baggersector met de twee grote bedrijven Deme en De Nul op kop, wil men 1000 nieuwe mensen aanwerven. Door grote nieuwe internationale contracten en de bouw van extra baggerschepen kent de sector een grote nood aan geschoold personeel.

Bij Deme in Oostende is de jongste tien jaar het personeelsbestand verdubbeld. Er lijkt geen einde te komen aan de groei. De grote Belgische baggeraars hebben voor 6 miljard euro contracten op zak. Het gaat om projecten in alle hoeken van de wereld. Precies vandaag rijfde Deme een contract binnen voor het opspuiten van twee kunstmatige energie-eilanden in de Verenigde Arabische Emiraten, goed voor 200 miljoen euro.

Maritiem Instituut

Het Maritiem Instituut in Oostende barst op vandaag uit haar voegen, precies door de grote belangstelling voor de baggersector. Elk jaar stomen ze een veertigtal studenten klaar die bijna allemaal zeker zijn van werk. Omdat de tendensen in de baggerwereld niet tijdelijk zijn, verwachten ze hier nog veel studenten die aan de slag willen als baggeraar. Daarom zal het instituut uitbreiden.

(SK/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier