Bach Academie gaat van start in Brugge

Redactie KW

In Brugge gaat morgen de Bach Academie van start. Dat is een festival rond muziek van de barokke meester. Het hele weekend zijn er verschillende ensembles en solisten aan het werk in het Concertgebouw en ook op locatie. Centrale gast is Phillippe Herreweghe en het Collegium Vocale Gent.

Philippe Herreweghe en zijn Collegium Vocale Gent pakken zondag uit met de cantates van Bach, tijdens het openingsconcert morgenavond is het genieten van de indrukwekkende H moll messe. De componist heeft dit stuk al meer dan 100 keer gespeeld, maar blijft zaken ontdekken. Het barokensemble is vaak op tournee in binnen- en buitenland en dan gaat veel tijd verloren in reizen. “Het is een verademing om op een festival te spelen en hier enkele dagen op één plek te vertoeven”, vindt Herreweghe. De ticketverkoop loopt als een trein en ook de open repetities hebben succes.

Familievoorstelling

Er staat tijdens het festival ook een familievoorstelling op het programma die mee geproduceerd wordt door het Concertgebouw. De makers lieten zich inspireren door ‘das Wohltemperierte Clavier’ van Bach. De Brugse klavecimbelspeler Dimos De Beun kruipt in de huid van een marionet in een muziekdoosje. De Bach Academie brengt verder lezingen, documentaires en een tentoonstelling rond de barokke meester. En ook de Brugse beiaard laat zich zaterdagen zondag inspireren door de grootmeester van de barok.

Bekijk hier de reportage

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier