Babygiraf overleden bij geboorte in Bellewaerde Park

Redactie KW

Na maanden van anticipatie is de geboorte van de tweede babygiraf in Bellewaerde Park uitgedraaid op een domper. Na een moeilijke bevalling overleefde het kalfje het niet.

Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur werd de bevalling van mamagiraf Ghonda ingezet. Gedurende geruime tijd was er slechts één pootje te zien. Vervolgens kwam het tweede pootje en het hoofdje van het kalfje naar buiten. Na een lange en uitputtende bevallingsarbeid werd het kalfje uiteindelijk op natuurlijke wijze geboren. Jammer genoeg bleef het roerloos liggen en heeft de dierenarts van de Faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Gent moeten vaststellen dat het kalfje overleden was bij de geboorte.

“Ondanks alle inspanningen van Ghonda en de dierenverzorgers om een optimale bevalling te kunnen verkrijgen, wordt het diep betreurd dat er geen speelkameraadje aan Albert (babygiraf geboren op 3 juli) kan geschonken worden”, deelt Bellewaerde Park mee. “Ghonda stelt het gezien de omstandigheden goed en zal de komende dagen samen met de rest van de giraffenfamilie in Bellewaerde Park het verdriet verwerken na deze zware bevalling. Wij gunnen haar alle rust om deze moeilijke momenten te boven te komen.”

(TOGH)

Babygiraf overleden bij geboorte in Bellewaerde Park

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier