Babyfluisteraar redt moeder en zoon

Redactie KW

Op woensdag 11 mei zijn Joey Florée (7) en zijn mama Cécile Mosbeux (41) te zien in het VTM-programma ‘De Babyfluisteraar’. De Schotse babyfluisteraar Derek Ogilvie zal Cécile helpen om haar autistische en hyperactieve zoon beter te begrijpen en beter met hem te kunnen omgaan.

Derek Ogilvie heeft de gave dat hij zonder woorden met baby’s en kleine kinderen kan communiceren. Die gave komt hem goed van pas in het televisieprogramma De Babyfluisteraar, waarin hij ouders met opvoedingsproblemen tips geeft om de harmonie in het gezin te verbeteren. Volgende week gaat hij ook langs in Mariakerke. “Ik had het programma vroeger al gezien en keek altijd met bewondering naar de babyfluisteraar”, vertelt alleenstaande moeder Cécile Mosbeux. “Op het internet schreef ik ons in, maar zonder te hopen dat wij geselecteerd zouden worden. Ik was blij verrast dat we er toch bij waren.”

“Joey kent geen gevaar en je mag hem geen minuut alleen laten. En doordat hij niet wil inslapen, heb ik ook ‘s nachts veel zorgen. Het was altijd een gevecht om Joey in slaap te krijgen en na twee uur was hij alweer wakker. Ik probeerde eerst met homeopathische middelen, maar dat lukte niet. In de slaapkliniek in Gent werd duidelijk dat hij geen melatonine aanmaakt en daardoor niet moe wordt. Of hij nu vijf minuten geslapen heeft of drie uur, Joey is altijd even veel in form.”

“Mirakels kan babyfluisteraar Derek natuurlijk niet doen, maar hij slaagde er toch in om hem te helpen. Hij heeft Joey twee keer gezien, een keer in januari in Lier en eens in maart bij ons thuis. Dankzij hem weten we nu dat Joey veel meer begrijpt dan we dachten. Ik leg hem nu veel meer uit wat we gaan doen en waarom we het doen. Hij heeft nu veel minder stress en zijn woedeaanvallen zijn veel verminderd. Derek heeft me gevraagd hem te laten weten hoe het evolueert met Joey. Hij is zelfs bereid om nog eens langs te komen als hij in Nederland moet zijn voor zijn werk.”

De Babyfluisteraar, woensdag 11 mei om 21.50 uur op VTM.

Meer in Krant van West-Vlaanderen

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier