Baby Jasper nog steeds in coma in Brugs ziekenhuis

Redactie KW

Het parket in Brugge had zondag geen informatie over de toestand van Jasper, de acht maanden oude baby die donderdag na een routineoperatie een te grote dosis lachgas kreeg toegediend waardoor hij in een coma belandde.

“Zowel zaterdag als zondag werden wij niet ingelicht door het AZ Sint-Jan in Brugge over de gezondheidstoestand van baby Jasper”, laat het parket van Brugge weten.

Volgens Het Nieuwsblad, dat zaterdag contact had met de moeder, is de toestand van het kind wel stabiel. Jasper moet volledig stabiel zijn vooraleer een nieuwe poging wordt ondernomen om hem weer bij bewustzijn te bengen.

In het AZ Onze-Lieve-Vrouw Ter Linden in Knokke onderging Jasper donderdag een routineoperatie. Hij kreeg buisjes in de oren en zijn polliepen werden verwijderd. Bij het ontwaken uit de verdoving liep het fout. Door een technisch falen van de gloednieuwe apparatuur kreeg Jasper te veel lachgas toegediend waardoor hij een hartstilstand kreeg. Artsen konden de baby reanimeren maar er wordt gevreesd dat Jasper blijvende letsels zal overhouden aan het incident als gevolg van het langdurig zuurstoftekort.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier