Baby Jasper die lachgas kreeg toegediend in ziekenhuis in Knokke-Heist is overleden

© BELGA
Redactie KW

In het Onze-Lieve-Vrouw Ter Lindenziekenhuis in Knokke-Heist kreeg een baby van 8 maanden vorige week een verkeerd product toegediend bij een routineoperatie. Het kind liep hersenschade op en werd in een coma gehouden. Maandag is het kindje uiteindelijk overleden.

De baby onderging een routineoperatie aan de oortjes en moest een mengeling van lachgas en zuurstof krijgen. Om nog onbekende redenen zat in de mengeling een te groot gehalte aan lachgas. Daardoor liep Jasper, een kindje van 8 maanden, hersenschade op.

Het was de eerste ingreep in een nieuwe operatiezaal. Het parket heeft de gloednieuwe apparatuur in beslag laten nemen. De onderzoeksrechter stelt experts aan die de precieze oorzaak van en de verantwoordelijkheid voor de fout gelopen operatie moeten achterhalen. Volgens procureur Berkvens is dat een zeer delicate expertise. “De expertise moet uitwijzen of de faliekant afgelopen operatie louter te wijten is aan slecht werkende, gloednieuwe apparatuur of er andere menselijke of medische fouten gebeurd zijn”, besluit hij.

Mededeling van de ouders

“Gisteravond om 21u. is Jasper overleden in het AZ Sint-Jan ziekenhuis te Brugge. Op dat ogenblik waren zijn ouders heel dicht bij hem. De ouders en familie van Jasper wensen nu in alle rust en sereniteit dit verdriet te verwerken. Tevens wensen ze iedereen te bedanken voor hun steun en medeleven.”

Baby Jasper die lachgas kreeg toegediend in ziekenhuis in Knokke-Heist is overleden

Bekijk hier de reportage

Baby Jasper die lachgas kreeg toegediend in ziekenhuis in Knokke-Heist is overleden

Bekijk de volledige verklaring van de directie

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen. Meer ook vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier