Baaldje pakt uit met Cabin’Art

Redactie KW

De handelaarsbond Sint-Idesbald komt naar buiten met Cabin’Art 2009 : tien plaatselijke kunstenaars beschilderen op 30 en 31 mei de achterzijde van strandcabines. Ter hoogte van het Georges Grardplein, kunnen de werken onder het thema ‘Vanop de dijk gezien’, tot het einde van het seizoen bewonderd worden. Sint-Idesbald zet zichzelf als kunstenaarsoord alweer op de kaart.

„Het idee kwam van Rik Vandewalle, verhuurder van strandcabines,” begint Philippe Debourse (55), voorzitter van de handelaarsbond Sint-Idesbald, „in Zuid-Afrika had hij beschilderde strandcabines gezien en wou dit idee een eigen concept geven. Het oorspronkelijke doel, om de doeken op de cabines te bevestigen en rondom het doek de cabine te beschilderen, bleek echter geen goede optie. Na het weghalen van het doek zou er immers een wit gat overblijven. Uiteindelijk werd beslist om de cabines volledig te laten beschilderen.”

„Op 30 en 31 mei kan men de kunstenaars aan het werk zien. Op zondag kan het publiek een aperitiefconcert op het Grardplein meepikken. Voor de huurders van de bewuste strandcabines zal het een aangename verrassing worden, want zij weten van niets…”, besluit Philippe genoegzaam.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 22 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier