AZ Sint-Jan neemt vernieuwde verpleegafdeling in gebruik

Redactie KW

In het AZ Sint Jan ziekenhuis Brugge Oostende is een nieuwe fase van de renovatiewerken voltooid. Vanaf morgen worden twee vernieuwde verpleegafdelingen in gebruik genomen. Het gaat om een standaardverpleegeenheid en de afdeling psychiatrie. Tegelijkertijd worden ook in de nieuwbouw centraal in het ziekenhuis de eerste medische afdelingen geopend. Nog dit jaar start een volgende fase van de renovatiewerken.

“We hebben eerst een proefkamer geïnstalleerd en dan iedereen die in het ziekenhuis met zorg te maken heeft, gevraagd om commentaar te geven,” zegt Frank Vandevoorde. “Tot onze consternatie kregen we 230 opmerkingen over de eerste proefkamer. We hebben dan een tweede ingericht en die is het sjabloon zoals alle verpleegeenheden zullen worden uitgerust.”

Twee verpleegafdelingen, waaronder de afdeling psychiatrie zijn volledig klaar. Nog zes andere verdiepingen komen de volgende jaren aan bod. Ook in de nieuwbouw die opgetrokken is in de binnenruimte van het ziekenhuis wordt deze week de eerste medische afdeling in gebruik genomen.

Ook het slaaplabo verhuist naar het nieuw gebouw. Daarmee is het laboratorium in capaciteit verdubbeld. Het ziekenhuis dat gekozen heeft voor een renovatie in plaats van een volledige nieuwbouw, heeft nog wat werk voor de boeg de komende jaren. Behalve de renovatie van de verdiepingen 8 tot 14 zal er naast de spoedgevallendienst nog een nieuwe eenheid worden gebouwd met labo’s en een operatiekwartier.

Meer hierover? Klik op VIDEO. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier