AZ Sint-Jan in Brugge verontwaardigd over artikel in Humo

Redactie KW

Dr. Hans Rigauts, hoofdgeneesheer van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Jan in Brugge, reageert, samen met zijn staff, verontwaardigd op een artikel in het weekblad Humo. In dat artikel met als titel “Gedwongen euthanasie” doet de dochter van een bejaarde man, zelf arts overigens, haar verhaal over haar vader die in het ziekenhuis te zwaar zou zijn verdoofd, met uiteindelijk de dood tot gevolg.

Dokter Hans Rigauts, directeur en hoofdgeneesheer van het AZ Sint-Jan, zegt alle respect te hebben voor een dochter die haar vader is verloren. “Hieraan evenwel koppelen dat er in het AZ Sint-Jan bepaalde praktijken zouden gehanteerd worden of wantoestanden heersen, is wat mij betreft niet aanvaardbaar. Ik heb vernomen dat onze artsen behoorlijk onder de indruk zijn van dit artikel. Ik weet dat zij alle mogelijke inspanningen hebben gedaan om de patiënt correct te begeleiden, wat wij trouwens altijd doen. En ik wil er aan toevoegen dat ons ziekenhuis op het vlak van euthanasiebegeleiding toch één van de pioniers is.”

OCMW-voorzitter Frank Vandevoorde, die het ziekenhuis beheert, wil nog niet reageren. Hij laat het artikel bestuderen in het directiecomité en wil later misschien een reactie geven.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier