AZ Sint-Jan in Brugge investeert meer dan 12 miljoen euro in ziekenhuis

Redactie KW

Het AZ Sint-Jan in Brugge investeert in 2012 meer dan 12 miljoen euro in het ziekenhuis. Dat heeft de Brugse OCMW-voorzitter Frank Vandevoorde woensdag bekendgemaakt ter gelegenheid van de opening van het nieuwe verloskwartier, waarin 2,3 miljoen euro werd geïnvesteerd.

Voor volgend jaar staan er belangrijke investeringen op het programma voor het Brugse ziekenhuis. Er wordt 4 miljoen euro uitgetrokken voor een nieuwe noodstroomvoorziening, zodat er bij stroomuitval onmiddellijk kan overgeschakeld worden op noodgroepen aangedreven door diesel. Ook de hoogspanningscabine wordt vervangen.

Verder wordt er 2,4 miljoen euro uitgetrokken voor drie nieuwe digitale operatiezalen. Die worden vanaf februari in gebruik genomen. Tenslotte wordt nog 5,7 miljoen euro voorzien voor de opening van een nieuwe centrale keuken.

Andere werken volgend jaar zijn de herinrichting van de inkom, de renovatie van vier verpleegeenheden, de bouw van een nieuwe afdeling pediatrie en het invoeren van een nieuw parkeersysteem. De voorbije maanden werd het verloskwartier onder handen genomen. De afdeling werd voorzien van alle vereisten van de moderne technologie en comfort.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier