AZ Sint-Augustinus gaat bouwen in feestjaar 2011

Redactie KW

2011 wordt een bijzonder jaar voor het AZ Sint-Augustinus Veurne. Zo viert het ziekenhuis volgend jaar niet alleen het vijftigjarig bestaan maar starten er ook ingrijpende bouwwerken.

Zo komt er een verdieping bij voor een tweede geriatriedienst en worden de bestaande twee verdiepingen volledig gerenoveerd; verrijst er binnenkort achter het ziekenhuis een totaal nieuwe psychiatrische afdeling en krijgt de gelijkvloerse verdieping een compleet nieuw dagziekenhuis in een speciaal ‘loungeconcept’. Algemeen directeur Lieven Vermeulen verwacht dat de werken een kleine vier jaar zullen duren en dat ze ongeveer dertig miljoen euro zullen kosten, waarvan de helft door de overheid wordt gefinancierd.

Bouwen én renoveren

In de komende vier jaar zal zowel op, om en in het ziekenhuis flink worden gebouwd en gerenoveerd. „In een eerste fase komt er boven op het blok dat er in de jaren tachtig van de vorige eeuw is bijgekomen, een derde verdieping”, legt Lieven Vermeulen uit. „Die zal onderdak bieden aan de nieuwe geriatrische dienst. Tegelijk wordt er achter het ziekenhuis een nieuwe psychiatrische dienst gebouwd, alsook een nieuwe centrale sterilisatieafdeling en kapel. Als die extra verdieping klaar is, worden in een tweede fase de oudere verdiepingen volledig gerenoveerd. De eerste verdieping is voor de eerste geriatrische dienst, de tweede voor de interne diensten.”

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier