AZ Groeninge verhuist eerste vleugel in april 2010

Redactie KW

AZ Groeninge zal het eerste deel verhuizen naar de nieuwe campus in april 2010.

Dat heeft het ziekenhuis donderdag zelf bekendgemaakt. In 2005 begonnen de werken aan de nieuwe campus ter hoogte van de Kennedylaan in Kortrijk. De eerste vleugel zal dus pas volgend jaar in gebruik worden genomen.

Na het afchecken van alle planningen met de verschillende aannemers legde AZ Groeninge de definitieve verhuisperiode vast, namelijk van 12 april tot 1 mei 2010. De verhuizing zal drie weken duren. Patiënten, bezoekers en algemeen de bevolking van het Kortrijkse krijgen tijdig alle gedetailleerde info. De ingebruikneming van het nieuwe ziekenhuis betekent meteen ook het einde van de ziekenhuisactiviteiten in campus Sint-Niklaas. Dit gebouw op de Houtmarkt wordt overgedragen aan rvt Sint-Vincentius, dat op zoek was naar meer ruimte om een aanbod van zorgstudio’s en een zorghotel te ontwikkelen.

Het totale ziekenhuiscomplex zal 1000 bedden tellen. De vleugels die in april 2010 in gebruik worden genomen, omvatten 380 bedden, zo’n 30% van de totaliteit. De tweede bouwfase start in principe in augustus 2010 en de derde fase wordt ingezet vanaf januari 2011. Intussen is ook de bouw van een parkeergarage, met 6 verdiepingen, uitgesteld tot 2011. De Het ziekenhuis hoopt tegen dan op een betere overheidsfinanciering. In afwachting komen er 3 tijdelijke parkings op wandelafstand van het ziekenhuis. Tegen 2015 moet de totale nieuwbouw af zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier