AZ Groeninge schrapt banen – vakbonden eisen gesprek

Redactie KW

De vakbonden BBTK en LBC dringen aan op onderhandelingen met de directie van het Kortrijks ziekenhuis AZ Groeninge. Ze melden dit na een vergadering waarin de aangekondigde inkrimping van het personeelsbestand werd besproken. Deze week nog gaan ze pamfletten uitdelen om hun standpunten uit de doeken te doen.

Vorige week had een bijzondere ondernemingsraad plaats in het ziekenhuis waarin beslist werd om 33 voltijdse equivalenten te schrappen. “Er zijn een paar mededelingen gedaan zonder daarbij te spreken met ons. Er was geen plaats voor overleg”, sakkert Jelle D’hondt van het BBTK. De vakbondsman vindt het ook jammer dat de resultaten van verschillende werkgroepen die zochten naar een efficiëntere werking niet kenbaar zijn gemaakt. “33 voltijdse equivalenten lijkt niet veel, en het schrappen van de functies op basis van natuurlijk verloop klinkt logisch, maar de werkdruk is nu al enorm hoog, en zal dus nog verslechteren.”

De bonden vinden het ook jammer dat AZ Groeninge al communiceerde terwijl de vakbonden liever eerst werk hadden gemaakt van een onderlinge gespreksronde. LBC, bij monde van vakbondsvrouw Lieze Vansintjan, voegt zich bij het BBTK om werk te maken van onderhandelingen en om acties te ondernemen. Deze week nog zullen pamfletten gemaakt worden waarin de vakbonden zeggen dat ze niet akkoord gaan met de maatregelen en aandringen op onderhandelingen. Over andere besparende maatregelen, zoals een eventuele bijdrage van de werknemers op de toekomstige parking, wilden de vakbonden nog niet veel kwijt, en wachten ze eerst het gesprek af.

AZ Groeninge schrapt banen - vakbonden eisen gesprek

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier