AZ Groeninge : “Rekenen voorlopig geen ereloonsupplementen meer aan”

Redactie KW

De directie reageert daarmee op de berichtgeving van woensdag en de kritiek van Matti Vandemaele.

Vandemaele kaartte aan dat de ereloonsupplementen werden aangerekend voor een eenpersoonskamer, terwijl badkamer en toilet moesten worden gedeeld. Toen hij tot twee keer de factuur aanvocht bij de ombudsdienst, werd het supplement telkens meteen teruggestort. Ook bij vrienden en kennissen vernam Matti Vandemaele dat die praktijk gangbaar was.

“In piekperiodes doucheruimte delen”

Donderdag reageert de directie van het ziekenhuis. “Ouders krijgen duidelijke informatie over de financiële gevolgen van de keuze van een eenpersoonskamer”, klinkt het in een mededeling. “In AZ Groeninge is in éénpersoonskamers een ereloonsupplement mogelijk, beperkt tot 100%. Ook in drukke periodes proberen wij maximaal in te spelen op de wens van de patiënt om in een individuele kamer te verblijven. Gedurende pieken voeren wij geen opnamestop in, maar bieden we de patiënt maximaal de nodige medische verzorging aan. Dit betekent dat voor een deel van de kamers op de kinderafdeling de doucheruimte en de toiletruimte voor de inslapende ouders gedeeld worden.”

“Verder advies voor ereloonsupplementen”

Volgens AZ Groeninge voldoen deze eenpersoonskamers aan de normen en is de aanrekening van ereloonsupplementen terecht. Hierover wint het ziekenhuis verder advies in, in afwachting daarvan zal op momenten van hoge bezetting geen ereloonsupplementen meer worden aangerekend op deze kamers. “Voor individuele dossiers die aan de ombudsdienst werden gericht, wordt in overleg met de betrokken arts, directie en ouders naar een oplossing gestreefd”, besluit de mededeling.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier